Verloskunde

Ooievaar tweeling
Tineke met Ooievaar tweeling

Begeleiding

Ooievaar Ede heeft tijd voor jou. Standaard bestaat de verloskundige zorg uit ongeveer 13 zwangerschapsbezoeken, het begeleiden van je baring en 4 kraambedbezoeken. Volgens jouw wensen en behoeften kan worden afgeweken van de standaard zorg. Ooievaar Ede past de begeleiding graag aan op wat jij nodig hebt. De bezoekjes vinden in alle rust plaats en er wordt ruim tijd voor jou ingepland. Het doel is dat jij jouw zwangerschap, baring en kraambed op een eigen, prettige, veilige en gezonde manier kunt beleven.

Tijdens je eerste zwangerschapscontrole krijg je, ter aanvulling van het gesprek, het praktijkboekje 'Ooievaar' waarin informatie staat over onder andere de invulling en de bedoeling van de zwangerschapscontroles, echoscopie, bloedonderzoek, de mogelijkheden voor prenatale screening (NIPT, 13-wekenecho, 20-wekenecho), over de baring en het kraambed. Bij de 'links' op deze website is eveneens informatie te vinden over zwangerschap, baren, borstvoeding, kraamzorgcentra en zwangerschapscursussen.

Indien gewenst krijg je counseling over prenatale screening (NIPT, 13-wekenecho, 20-wekenecho) en krijg je de informatiebrochures.

Ter voorbereiding op de voeding van je pasgeborene, krijg je bij ongeveer 24 weken zwangerschap het boekje 'Borstvoeding en meer'.

Informatiebijeenkomsten

Ooievaar Ede houdt ongeveer 4 keer per jaar informatiebijeenkomsten over Baren, Baby, Borstvoeding en Ouderschap. De uitnodiging van de informatiebijeenkomsten en de locatie krijg je per email.

Achterwacht

Verloskundige praktijk Odebaar is achterwacht voor de praktijk en andersom. Sporadisch neemt waarneemster Anne van Dellen waar (zie foto Anne van Dellen bij 'Info')

Samenwerking en werkgroepen

Ooievaar Ede werkt, waar nodig, samen met collega's, kraamverzorgenden, huisartsen, gynaecologen, kinderartsen, JGZ en andere disciplines in de geboortezorg en is vertegenwoordigd in diverse werkgroepen en overleggen. Ooievaar Ede is aangesloten bij het VSV Gelderse Vallei in Ede.

Vergoeding

Verloskundige zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering. Ben je niet verzekerd, dan zal je zelf de kosten moeten voldoen. Op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit bij prestatie- en tariefschikking verloskunde, zijn de tarieven te vinden. De betalingsvoorwaarden zijn statutair vastgelegd door onze beroepsgroep, de KNOV (Koninklijke Nederlandse Vereniging van Verloskundigen). Op de website van de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden te vinden.

Tineke is BIG geregistreerd onder nummer 19019756903, lid van de KNOV en van het kwaliteitsregister van de KNOV.