handbaby946x400 ooievaar

Welkom

Tineke
             Tineke De Backer

Ben je zwanger en op zoek naar persoonlijke en goede, kwalitatieve begeleiding in deze bijzondere levensfase? Dan ben je van harte welkom bij verloskundige & lactatiekundige praktijk Ooievaar Ede. Als je zwanger bent, verandert er niet alleen veel in jouw lichaam maar komt er veel op je af. Stap voor stap begeleidt Ooievaar Ede je in deze nieuwe periode in jullie leven, van zwangerschap, bevalling, kraambed tot en met je borstvoeding. De begeleiding wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen zodat jij in vertrouwen kan toegroeien naar je bevalling en je samen met jouw partner kan toegroeien naar een stevig, liefdevol ouderschap.

Tineke De Backer is de vaste verloskundige & lactatiekundige IBCLC in praktijk Ooievaar.

Ooievaar Ede is een caseload verloskundige praktijk en een lactatiekundige praktijk waarin persoonlijke begeleiding, respect, warme aandacht, continuïteit in de begeleiding en kwaliteit van de zorg voor moeder, kind en het gezin voorop staan.

 

In Ooievaar Ede is een echo apparaat aanwezig. Er ook de mogelijkheid tot preconceptiezorg en een lactatiekundig consult reeds in je zwangerschap. Ooievaar Ede organiseert interessante voorlichtingsavonden.

In Ooievaar Ede werkt Tineke De Backer; zij is verloskundige, lactatiekundige IBCLC en verloskundig basisechoscopiste. Zij heeft jarenlange ervaring in Ede en de wijde omgeving. Met veel enthousiasme en betrokkenheid zet zij haar ervaring en kunde graag in om jullie te begeleiden in deze nieuwe levensfase. Anne van Dellen is haar vaste waarneemster. Ook Anne heeft volop verloskundige ervaring.

Een warm welkom in Ooievaar Ede! De ooievaar staat symbool voor 'brenger van geluk'.

 • Praktijkadres: Telefoonweg 13, 6712 GA Ede
 • Praktijktelefoonnummer: 06-570 474 07 | Verloskundig spoednummer: 06-570 489 49
 • Facebook: Ooievaar Ede 
 • Bestelling borstvoedingsboekje: Borstvoeding en meer

 

Nieuws

 • Vakantiewaarneming: van 12-10-2020 tot 19-10-2020 geniet Tineke van een week vakantie. Ooievaar Ede wordt waargenomen door verloskundige Riet Kremers

 

 • Informatiebijeenkomsten : Informatieavonden over baren, ouderschap, hechting en borstvoeding voor zwangeren en partners op maandag 7 september 2020 (deel 1) en 14 september 2020 (deel 2) van 19:00-21:15 in de Binnenplaats, Padberglaan 18 te Ede. Aanmelden via aanmeldknop of via email.

 

 • Digitale geboorte-aangifte bij de gemeente Ede is vanaf 10 juni 2020 volledig digitaal geworden via www.ede.nl/geboorteaangifte: je hoeft dus niet meer naar het gemeentehuis voor de geboorteaangifte of het plaatsen van je handtekening!

 

 • Zorgverlening ten tijde van corona COVID-19

-- Door de coronapandemie zijn er aanpassingen in de zorgverlening, ook bij Ooievaar. Alle zwangeren zijn hiervan per brief op de hoogte gebracht. Ooievaar Ede houdt de berichtgeving van het RIVM, de KNOV en WHO elke dag in de gaten.

-- Thuisbevallingen worden geadviseerd. In Ooievaar wordt goed gecoacht en de begeleiding is al altijd zoveel mogelijk hands-off.

-- De lactatiekundige begeleiding door Ooievaar gaat onverminderd door, de veiligheidsvoorschriften worden goed in acht genomen. Het melden van verkoudheid of koorts is absoluut nodig. Borstvoeding is de normale voeding voor een baby en moet worden nagestreefd. In geval van een ziektegolf zijn de antistoffen in moedermelk extra belangrijk voor een baby, het immuunsysteem wordt optimaal uitgerijpt, moedermelk bevat alle stofjes die een baby nodig heeft voor een optimale ontwikkeling van zijn organen en het veelvuldig in contact zijn met de moeder zorgt voor veel oxytocine wat ook nuttig is voor het goed functioneren van het immuunsysteem.

-- Op de facebookpagina Ooievaar Ede plaatst Ooievaar relevante informatie.

 

 • Voor bloedonderzoek in je zwangerschap kan je terecht bij de prikposten van de Trombose in Ede. Die zijn beperkt open. Als zwangere heb je de toestemming daar bloed te laten prikken:

  Kernhem ma & wo 8:00-9:00; vr 10.30-11.30 | Beatrixpark ma, wo & vrij 8:00-9:00; di 11:00-12:00; do 10.30-12:00 | Ericahorst di 8:00-8:40 | Veluwse Poort ma & vrij 8:00-10:00 | Zuiderzorg ma 10.30-11.30; di & vrij 8:00-9:00

 

 

In Ooievaar Ede respecteren wij je privacy. Wij houden ons als vanzelfsprekend aan de wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens, zoals vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de daaruit voortvloeiende regelgeving. Meer informatie vind je onder het kopje 'Info'.